Naslovna  >  Zima 2015/2016  >  Zlatibor      

 

Zlatibor 2016, Zlatibor zimovanje 2016  zimovanje na Zlatiboru, apartmani na Zlatiboru

 

 

ZLATIBOR - Zima 2015/2016 

 

 

  

Zlatibor Zimovanje 2015/2016

 

Planina i vazdušna banja Zlatibor se prostire u centralnom delu Srbije na magistralnom putu Beograd-crnogorsko primorije.

 

Od Beograda je udaljen 230 km, a od Užica 25 km. Prosečna nadmorska visina je 1000m, a okružuju ga najviši vrh Tornik (1496m) skijalište udaljeno 8 km od centra i vrh Čigota (1422m).

 

Zlatibor se razvio u čuveni letnji i zimski turistički centar, sa najdužom turističkom tradicijom među planinama u Srbiji. Za zvanični početak turizma na Zlatiboru smatra se dolazak kralja Aleksandra Obrenovića na Kulaševac 1893.godine, kada je kraj i dobio ime - "Kraljeve vode".

 

Susretanje mediteranske i kontinentalne klime su stvorili uslove da se „ruža vetrova“ rascvetava, upravo, nad Zlatiborom. Te struje omogućavaju uspešno lečenje i oporavak od mnogih plućnih, srčanih bolesti i posebno bolesti štitaste žlezde i malokrvnosti.

 

Bogatstvo u četinarskim šumama i potocima, veliki broj sunčanih dana i izuzetno povoljna klima, Zlatibor čine jednom od najposećenijih planina.

 

Urbani centar Zlatibora, predstavlja pravo mesto za uzbudljiv noćni život, a prijatne trenutke u toku dana možete provesti u nekoj od bašti mnogobrojnih kafea, restorana, poslastičarnica.

 

Svi koji vole aktivan odmor uživaće u brojnim stazama za šetnju kroz zimzelene šume, a brojna izletišta: etno selo Sirogojno, Mokra gora, Stopića pećina, vodopad Gostilje, Ljubiš, upotpuniće vaš boravak.

 

  

Pozovite nas         rezervisite online

 

 

 

Zlatibor apartmani, Zlatibor hoteli  zima 2016 Zlatibor

 

Zlatibor zimovanje 2016  hotel Mona Zlatibor

 

 

 

 


 

Naslovna     Last minute     Leto 2016     Putovanja     Zima 2015/2016    Online rezervacija     Kontakt